Değerli müşterilerimizden tarafından oluşturulan Karakalem portre Siparişlerinden zaman ve fırsat buldukça karakalem resim çiziminde m...
Değerli müşterilerimizden tarafından oluşturulan Karakalem portre Siparişlerinden zaman ve fırsat buldukça karakalem resim çiziminde merak edilen konuları bilgi ve tecrübelerimiz ölçüsünde internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşmaya gayret ediyoruz.. İşte bu yazımızda da portre çizimin de en çok merak edilen konulardan birine daha değineceğiz. Gerçektende portre çizimine meraklı olanların biz ressamlara en çok sorulan sorulardan biridir bu soru. Karakalem bir şekilde ağız nasıl çizilir? İşte, Bugünkü yazımızın konusu bu soruya doyurucu bir şekilde cevap hazırlamak! Adım adım karakalem ağız resmi nasıl çizilir? Sorusuna cevabı yazımızın sonunda bulabileceksiniz. Her yazımızda olduğu gibi bu yazımızda da anlatıklarımızı daha anlaşılır kılmak için ağız çiziminin bütün aşmalarını sırası ile gösteren resimler ile süsledik. Yazımızda resimde gördüğünüz bu gerçekçi ağız görüntüsünün nasıl çizildiğini ve hangi tekniklerle yapıldığını anlatacağız. Hadi hazırsanız başlayalım.
Öncelikle işe ağız kısmının komple bir krokisini çıkarmakla başlayalım. Kaba hatları ile gülümseyen bir ağzın şeklini kâğıt üzerinde oluşturalım. Ağzın genişliği, dişlerin sıralanışı ve alt ve üst dudağın birbirine olan oranlarına dikkat ederek komple şekli ortaya çıkarın. Ağız şeklini ilk ortaya çıkarmak için kullanacağınız kalem H veya 2H kalem olabilir. İlk Resmimiz de gördüğünüz gibi ilk aşamasında bir çocuğun elinden çıkmışcasına basit gibi duran ağız çiziminin, yazımızın sonunda nasıl resimden fırlayacakmış gibi gerçekçi bir ağza dönüştüğüne şahit olacaksınız.
Örnek resimleri Uzun uzun incelemenizi tavsiye ederiz. Çizimlerdeki bütün aşamaları lütfen dikkatli bir şekilde inceleyin. Örneğin Dişlerin sıralanışına dikkat edin. Gördüğünüz gibi ön dişler arka dişlere göre daha ön planda görüldüğü için arka dişlere göre büyük görünürler. Bu ayrıntılara dikkat ediniz.
Her çizimde olduğu gibi ağız çiziminde de belirli bir plan dâhilinde hareket etmelisiniz. Yani çiziminizin bir akışı olmalı. Çizime üst dudağın hemen üzerinden başlayıp aşama aşama ağız çizimini tamamlayacağız. Bu arada tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Resim kâğıdınızın kirlenememesi ve gereksiz yere silgi darbelerine maruz kalmaması için lütfen Eliniz ile çizim kâğıdınızın arasına temiz bir beyaz kâğıt tutmayı unutmayınız. Bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu şekilde çizimleriniz hem bir plan dâhilinde ilerlemiş olacak, hemde resim kâğıdınız gereksiz yere kirlenmeyecek. Özellikle yaz aylarında vücudumuz her zamankinden daha fazla ter salgıladığı için ellerinizde oluşacak olan terden dolayısı ile nemden dolayı resim kâğıdınız nemlenebilir. Bu şekilde bazen harika giden bir karakalem çizim berbat bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için resim kâğıdınızı temiz bir kâğıtla perdelemeyi unutmayın. Bu uyarıyı her yazımızda hatırlatacağız.)
Karakalem ile ten çizimi zor gibi görünebilir. Gerçekçi portre çizimlerinde gerçektende ten çizimi oldukça sabır ister. Çünkü insan teni plastik veya cam gibi pürüzsüz bir yüzeye sahip değildir. Yakından bakıldığında insan derisi üzerinde sayısız gözenekler ve ince tüyler mevcuttur. Karakalem portre çizimi yaparken, yüzdeki bütün gözeneklerin hatta bütün hücrelerinin çizilmesi gerekiyormuş gibi bir sonuç çıkarmayalım lütfen! Fakat Portre çiziminde şunu yapabiliriz. İnsan yüzü çizimi yaparken ten dokusunu çizimimize kazandıracak karalamalar, dokunuşlar veya teknikler kullanarak portre Çizimimize ten hissi verebiliriz. Örneğin; karalama yaparken sadece parmağınızla pamukla veya başka harmanlayıcı bir malzeme ile karaladığınız yüzeyi ezmek veya tonlamak insan teni çiziminizde bize yetmeyecektir. Hafiften resim kaleminizle tenin o kendine has dokusunu kâğıdınıza kalem dokunuşları ile yansıtmalısınız. Anlatımımızı daha anlaşılır kılmak için bu konuyu biraz daha açalım. Ten üzerindeki koyu alanlar ile açık alanları resim kaleminizle hızlıca karaladıktan sonra pamuk veya Tortillion kalemi ile (Ne olduğunu bilmeyenler sitemizden bakabilir) çizgileri ezerek tonlamaya uygun bir şekilde dağıtın. Ardından uygun dereceli resim kalemi ile ten dokusu uyandıracak dokunuşlarla devam edin. Eğer insan portresi değil de mesela bir son model spor bir araba çizmiş olsaydık, işimiz daha kolay olacaktı. Zira arabanın gölge kısımlarını sadece karaladığımız kısımları parmağınızla bile dağıtarak tamamlayabilirsiniz. Ancak insan yüzü çizerken bu şekilde yapılan çizimlerde portremiz plastik oyuncaklar gibi duygusuz ve yapmacık görünecektir. Ayrıca burada diş çiziminde değinelim. Örnek resimler incelerseniz Çizimi tamamlan ile tamamlanmayan dişler arasındaki farka dikkat ediniz. Çizimi tamamlanan dişler üzerinde beyazdır diyebileceğimiz sadece bir iki minik noktalar dışında hemen hepsi gri tonlardadır. Küçük beyaz noktalarda diş üzerindeki parlaklıkları vurgulayacaktır. Diş gibi daha sade ve pürüzsüz maddelerin çizimini yaparken dilerseniz yumuşak ve ince uçlu bir fırça kullanabilirisiniz. Dişlerde yaptığını hafif her karlamanızdan sonra fırça ile dağıtarak daha homojen ve pürüzsüz bir efekt verebilirsiniz.. Tabi bütün çizimini yaptığınız dişerlin birbirleri arasındaki ton farkına dikkat edeniz. Bu arada Diş çiziminde en çok 2H kalem kullanılmıştır.
Bu çizim özelinden anlatacak olursak Üst dişlerin alt dişler üzerinde oluşturduğu hafiften bir gölgeye dikkat ediniz. Çizime ilk başladığımızda kabaca çizdiğiniz o ağız ve diş hatlarını iyice yumuşatarak çizime devam ediniz. Gördüğünüz gibi üst dudağın kendine has o şeklini ortaya çıkarmak için yumuşak hamur silgiden yardım alabiliriz. Hamur silginizin ucunu hafiften sivrilterek dudağın şekline uygun hafif dokunuşlarla ve istediğiniz tona geldiğine ikna oluncaya dek kullanabilirisiniz. Hamur silginin diğer silgilerden farkını bilmeyenler için hemen yazalım. Karakalem karalanmış veya tonlanmış resim kâğıdında klasik silgiyi kâğıtta ileri geri hareket ettirmeden silme şansımız pek yok. Ancak bu hamur silgi elastiki yapısından ve hazırlandığı malzemesinden dolayı karalanan noktaya değer değmez kâğıt yüzeyindeki alanları temizler. Örneğin diş yüzeyindeki parlayan noktaları hamur silginizin ucunu sivrilterek sadece dokundurmanız yeterlidir.
Yeri gelmişken dudak çizimine de kısaca değinelim. Lütfen Örnek resimlerimizdeki dudak yapısını inceleyiniz. Dudaklar üzerinde de parlayan kısımlar, Koyu alanlar ve kendine has kıvrımlar vardır. İnce detaylar 2H kalem ile Resmin tamamındaki koyu noktalar ise 3B kalem ile çizilmiştir.
Ve işte final. Çizimin ilk evresinde oldukça basit duran çizim finalde adeta gerçek ağız görüntüsü gibi durmakta. Sizce de öyle değil mi?
Evet, sevgili dostlar, bir yazımızın daha sonuna geldik. Bu yazımızda elimizin dilimizin yettiğince sizlere ağız çiziminin nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştık. Bir sonraki yazımızda daha sizlerle görüşmek umuduyla, hoşçakalın.
Bu arada reklamımızı yapmadan yazı bitmesin. Karakalem portre sipariş alımlarımız tam gaz devam ediyor. Sevdiklerine veya sevgilisine en anlamlı hediye vermek istiyorsanız yüzde yüz memnuniyet garantili ve benzetme garantili karakalem resim siparişi verebilirsiniz.
Adım adım, güzel bir anlatım olmuş. Yeni başlayan ve karakalem resim çizmeye meraklı kişiler (Benim gibi) çok aydınlatıcı olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yakın zamanda size karakalem resim siparişi vermek istiyorum. zira çizim elime ulaştıktan sonra milim milim nasıl çizim yaptığınızı incelemek istiyorum. Böyle İnternet sitesinden incelemeyle olmuyor :)))
YanıtlaSilTeşekkürler. Çok faydalı bir anlatım.
YanıtlaSilHer noktasıyla mükemmel bir anlatım çıkarmışsınz ortaya elinize emeğinize sağlık..
YanıtlaSil