karakalem portre sipariş

Resim İçin Gerekli Malzemeler

Bugün sizlere profesyonel karakalem resim çiziminde kullanılan malzemeler hakkında bilgi vermek istiyoruz...

resim malzemeleri

PROFESYONEL KARAKALEM RESİM ÇİZİMİNDE KULLANILAN MALZEMELER;



Sevgili karakalem portre resim takipçileri. Bugün sizlere profesyonel karakalem resim çiziminde kullanılan malzemeler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Umarız bu yazı karakalem resim çizimine merak salmış dostlarımıza doyurucu bilgiler sağlar. Pofesyonel Karakalem resim çiziminde kullanılan malzemeler , hangileridir? İşte bu sorunun cevabını yazımızın ilerleyen bölümlerinde tüm detayları ile bulabileceksiniz.

Karakalem Nasıl Çizilir
Sevgili dostlarımız malzemelerimizin tanıtımını yapmadan önce, hemen şunu belirtelim; burada size sunulan ürünlerin tamamını  kullanmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Sunulan malzemelerin bazıları birbirine benzer işlevler görmektetir.  Bazılarını zaman içinde sık sık kullanacaksınız, bazılarını da belki hiçbir zaman kullanmak istemeyeceksiniz. Yine karakalem olarak çizmek isteyeceğiniz resimlerin türüne göre de  hangi ürünü kullanacağınız tamamen size kalmış..Hatta kendi deneme yanılma yöntemlerinizle hangi malzemenin sizin işinize yarayacağına yada yaramayacağına  zaman içinde karar vereceksiniz. Belkide hiç kimsenin kullanmadığı denemediği materyalleri, yöntemleri karakalem resimleriniz üzerinde deneyecek ya ortaya orijinal eserler çıkaracaksınız, yada kağıt israfına sebep olacaksınız.Ancak siz yine yılmadan, bıkmadan yolunuza devam etmelisiniz.

Klasik karakalem çizimlerinde kullanılan bütün malzemeleri  bir araya getirerek bir hatıra pozu çektik. Bu fotoğrafı görünce eminiz sizinde aklınıza şu manzara gelecektir.Hani büyük bir operasyon sonrası ortaya çıkartılan , Terörle mücadele ekiplerinin  ele geçirdiği yasa dışı silahların görüntülerine benzemiyormu  :)) İşte el bombaları yada kalp şeklinde dizilmiş mermiler… Öhööm Sululuğu bir kenara bırakalım da hızlıca karakalem resim çizmek için kullandığımız malzemeleri tanıyalım.

1-Resim Kalemleri: 

Kalşteli resim kalemleri
Resim çiziminde en öncelikli malzemelerimizin başında elbette resim kalemleri gelir.Resim çizimi ile amatörce uğraşanlar için  başlangıç olarak orta karar resim kalemlerinden almalarını tavsiye edebiliriz.Mesela faber castel kalemler yeni başlayanlar için uygun bir tercih olabilir.Tabi ilerleyen zamanlarda çok daha kaliteli resim kalemleri kullanabilirsiniz. Bunları profesyonel çizim malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz.Resim kalemleri sertlik derecelerine göre sınıflandırılır.Üç guruba ayrılırlar.B sınıfında olan kalemler yumuşaktır ve koyu renkler elde etmek için kullanılır, en yüksek derecesi dokuzdur.H gurubundaki kalemler ise serttir  ve eskiz çalışmaları için daha uygundur.Yeni başlayanlar için 2B,B,HB ve 2H dereceleri uygun olabilir.Hangi numara kalemlerin tercih edileceği ihtiyaca göre değişebileceği gibi, zaman içinde  edinilen  tecrübelere göre de şekillenebilir.Kimi karakalem çizerler resimlerini oldukça koyu tonlarda yapmaktan hoşlanır,kimisi ise açık tonlarda çalışmayı sever. Yani, bu birazda tarz ve zevk meselesi.

2- Mekanik Kurşun Kalem: 

mekanik Kurşun kalem
Resim araç gereçleri

mekanik kalemlerde, karakalem resim çizimlerinde kullanılan yardımcı malzemelerdendir.Özellikle kalemtraş kullanma derdi olmadığı için oldukça zahmetsiz bir kullanımı vardır. Kalem ucu bittikçe değiştirilir.Mekanik kalemlerin ucu herhangi bir kağıt üzerine sürtülerek  sivriltildiğinde inanılmaz ince detaylar çizilir.Deneyin ve görün. Özellikle bir marka önermemizi isterseniz rotring markasını önerebiliriz. Mekanik kalemlerimize alacağımız yedek uç seçimine gelince :tombow  uç deriz. kısa ve net bitti :)))

3- Zımpara 


Profesyonel karakalem resim nasıl çizilir
Zımpara bloğu bizim oldukça işimize yarayacak bir üründür,Birçok işlem için kullanılır. Mesela resim kalemlerinin ucunu sivriltmeye yarar.Birçok ressam kalem traş kullanmaz; bunun yerine maket bıçağı ile ahşap kısmını soyduğu resim kaleminin kömür kısmını bu zımpara üzerinde dolaştırarak sivriltmek için kullanır.Ayrıca tortillion dediğimiz Türkçe karşılığı sıkıştırılmış kağıt olan malzemelerinde hem ucunu temizlemeye hem de yine sivriltmeye yarar.Şunuda ekleyelim kömür kalemleri de yine zımpara  üzerinde sürterek toz haline geitirebilirsiniz.Ayrıca tırnak törpülemek içinde kuıllanılır.:)

4- Kömür:

Karakalem için neler gerekli
Kullanmaktan pek haz etmediğimiz,olmasaydın  ne iyi olurdu  dediğimiz bir üründür:))).Ancak özlellikle geniş alanları hızlıca backraund oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bir çok çeşidi bulunur ancak hepside sizi bir maden işçisi gibi göstermeye yeter. çünkü Kömür ve türevleri ile çalışırken ne kadar dikkat ederseniz edin , yinede eliniz kolunuz batar. Birde oldukça dikkatli kullanmakta fayda var zira uzun uğraşlar sonucu yaptığınız bir çizimde, yanlışlıkla kağıdınızın istenmeyen bir yerine bulaştırdığınızda artık el Fatiha.... Çünkü kolay kolay silinmez, silinsede kendiyle bir likte kağıdınızın bir kısmınıda adeta yemekten çekinmez.)Bizden söylemesi.  .Tecrübeniz arttıkça kullanabilirisiniz. İllede kulanmak istiyorum dersenizde bunların kalem biçiminde satılanları var . Onları test edebilirisiniz.
5- Resim Fırçaları:


Resim Fırçaları
Fırçalar yağlı boya sulu boya gibi tekniklerde kullanıldığı gibi , Karakalem resim yapımında da kullanılmaya başlanan bir malzemedir.Özellikle kömür tozunu kağıt üzerinde yaymak için ,karalama yaptığınız alanlarda soft bir etki yaratmak için yada dağıtmak için kullanılabilir.Özellikle portre çiziminde, insan saçı çizmenin ne kadar sinir bozucu olduğunu karakalem resim çizen arkadaşlar bilir.Bu alanlarda fırça yardımı ile çizimlerinize gerçekçi efektler verebilirisiniz. Yada mesela göz çiziminde göz akının üzerindeki hafif gölgeleri,yansımaları ince uçlu bir fırça yardımıyla hafif dokunuşlarla yapabilirsiniz.Sert uçlu fırçalar kağıt yüzeyine karalamalarımızı iyice yedirdiği için yoğun bir etki yaratır.

6- Maket Bıçağı:

Maket Bıçağı

Her türle kesme, çizme eylemleri için kullanabileceğiniz bir ürün.Genelde resim kalemlerinin ahşap kısımını sıyırmak için kullanılır.Bu işlemi oldukça dikkatli yapmakta fayda var.Aksi taktirde sonuçları çok kırmızı olabilir:))Mümkünse karakalem resim çizimine yeni başlayanlar bu şekilde kalemucu traşlamasınlar.Normal bildiğimiz kalem traşları kullanmaları daha uygun .yada bir yetişkin gözetiminde bu işlem yapılsınJ

7- Sanatsal Bıçak:

Karakalem resim malzemeleri
Maket bıçağının havalısına verilen isimdir.Diğer maket  bıçağına göre daha az tehlike ihtiva eder.Birde ameliyatlarda kullanılırlar.

8- Tortillon Stump: 

Tortillon Stump
Kağıt kalemde diyebilir.Malzemesi bildiğiniz kağıdın preslenmiş, sıkıştırılmış halidir.Ne işimize yarar sorusunun cevabı ise;harmanlama,kaynaştırma işlevi görür.Yani karalama yaptığımızda kalemin kağıt üzerinde bıraktığı dağınık, heterojen  etkiyi daha homojen bir hale sokmaktır.Yine portre çiziminden bir örnekle açıklayalım. İnsan yüzü çizerken yüzde oluşan gölgeler, burun ve dudak arasındaki ışık ve gölge farkları, kulak içi oluşan ton farkları,yada göz çukuru ile burun arasındaki ton farklarını bu malzemeyi kullanarak çok gerçekçi bir şekilde harmanlayıp kaynaştırabilirisiniz. Diğer malzemeler gibi bunu da hangi alanlarda kullanacağınızı zaman içinde tecrübe edeceksiniz.

Yaşadığınız bölgede kağıt kalemlerden bulamayabilirsiniz bu durumda asla pes etmek yok işte size türk usulü çözümler.Bunun yerine kulak burun temiziliğinde kullanılan ucu minik pamuklu çubukları kullanabilirsiniz.Gerçekten harmanlama, karıştırma gibi işlerinizede oldukça başarılı sonuçlar elde edeceksiniz..Yaşadığınız yerde pamuklu çubuklardan da bulamıyorsanız demek ki duvarlara resim çizilen bir çağda yaşıyorsunuz ve bu yazıdan da muhtemelen haberiniz olamayacaktır.Şaka bir tarafa harmanlama işinde   özellikle dar alanlarda işinize yarar.

İşinize yarayacak diğer bir yöntem ise bildiğiniz kağıt peçetelerden yardım almak .Kağıt peçete kullanarak  kömür tozunuzu  hızlı bir şekilde kağıt üzerindee geniş alanlara  yayabilirsiniz.Bunu pamuk yardımıyla hatta abartı olacak ama tuvalet kağıdıyla bile yapabilirisiniz.Temiz olmak şartı ile.

Bu arada sevgili dostlar bir sonraki konumuzuda buradan size tebliğ edelim.Kağıt kalemi kendi imkanlarımızla nasıl yapabiliriz?,bunu sizlere şekillerle,görüntüler eşliğinde  anlatmaya çalışacağız.Aman kimselere randevu vermeyin.

pamuk

9-Otomotik Silgi:  

Otomotik Silgi
Bu çok ilginiç bir icat.Düğmesine bastığınızda hatalı çizim yaptığınız yerleri kendisi tespit edip otomotik bir şekilde düzeltiyor.şaka şaka.Keşke böyle bir icat olsaydı değilmi?Hemen söyleyelim bu malzemeyi almak zorunda değilsiniz.Biraz lükse kaçabilir, size kalmış tabiki.Bu üründen kısaca bahs edecek olursak,Bir nevi matkap ucu gibi dönebilen, elektirikle çalışanı olduğu gibi pille çalışanı da mevcut olan bir gereç.Daha çok Aşırı derecede parlak görünmesini istediğiniz noktalarda işe yarayabilir. Örneğin göz bebekleri üzerindeki  parlak yansımaları,cam gibi,bardak gibi yüzeylerdeki yansımaları net bir şekilde göstermek için silgimizi çalıştırmamız yeterli. Hangi noktaları parlatmak  istiyorsanız oraya çalışır vaziyette dokundurun.
10- Kalem Silgi:

Kalem Silgi

Abilerimiz ablalarımız İşte bizim işimize oldukça yarayacak bir malzeme daha.Kalem silgi.Enerjisini sizden alır. manuel kullanılır. .Hem fiyat olarakta Oldukça ekonomiktir.Silme işlemlerinizde  çok ince .detaylı çalışma gerektiren  alanlarda size yardımcı olacak bir üründür..Ucu maket bıçağı ile yada zımpara ile sivriltilebilir..Biz özellikle koyu renk saçlardaki argo olacak ama beyaz kılları tabiri caizse tel tel çizilmiş gibi göstermenize  yardımcı olur..Bunun gibi kullandıkça keşfedebileceğiniz birçok kullanım alanı bulacaksınız.Kalem silgiyi satın alırken yedek uçların da almayı unutmayınız

11- Yumuşak Silgi:

yuımuşak silgi
Evet bildiğimiz silgi.Bu silgiyide burada ne işe yarar gibi ukalalık edip anlatmayacağız ama yeri gelmişken burada sizinle bir tecrübemizi paylaşmak istiyoruz. Çizim yaparken ne kadar dikkat etmeye çalışırsanız çalışın yinede  resim kağıdınızın üzerinde   parmak iziniz kalır. Beyaz resim kağıdınızda bu izler hiç belli olmazken karalamaya başladığınızda bakkalın,bahçivanın,kapıcının bile parmak izini resim kağıdınızda gördüğünüzde şaşırmayın.Örneğin portre çiziminizi tamamlamışsınız ve  sadece arka fonu hafiften tonlamak istiyorsunuz.İşte bu tonu geçmeden önce özellikle eski tip yumuşak bir silgi ile kağıdınızın  beyaz gördüğünüz alanları bile  sildikten sonra bu işleme geçin.Kısaca çizimini yaptığınız adamın dışındaki herşeyi silin .Ohhh be... Aksi taktirde oluşan parmak izlerini silerken kağıdınıza zarar verme ihtimaliniz olduğu gibi resim kağıdınızın üzerinde parmak izini sildiğiniz yerler ile çevresindeki tonu tekrar tutturmak için de çok uğraşmanız gerekebilir. Çoğu zaman yamalı bohça görüntüsü oluşur.Bir uyarımızda bu  işlemi hamur silgi ile yapmaya kalkışmayın bir işe yaramaz.Niye diyede sormayın lütfen .)))


12-Hamur silgi: 


İsmini hamur kıvamında olmasından ayrıca şekilden şekle girmesinden dolayı almıştır.Çocukların bazen oyun hamuru niyetine kullanabileceği bir malzememizdir.Karakalem resim çizimi ile uğraşan arkadaşların kesinlikle olmazsa olmaz malzemeleri arasında yer alır.Bilmeyenler için ne işe yaradığını şöyle bir örnekle açıklayalım.Emminizin portresini çizmişsiniz birde bakıyorsunuzki eminin burun bölgesini oldukça koyu bir şekilde tonlamışsınız zaten burnu büyük olan emminizin burnu kabak gibi ortaya çıkmış.Burnu tamamen silmek yerine hamur silgimizi top gibi yuvarlayıp emminin burnunun üzerindeki gereğinden fazla koyu olan alanların üzerinde hafif hafif vuruşlarla gadasını alıyorsunuzJyani hafif hafif tonunu açıyorsunuz.Bunun  gibi gereğinden koyu olan bölgelerde hamur silginizi istediğiniz şekle sokarak ston farklarını giderebilirisiniz.Emminizide üzmemiş olursunuz.

13-Kalem traş:

Kalem traş

Kaliteli bir kalem traş edinmenizde fayda var.Yumuşak uçlu kalemlerin ucunuda açarken oldukça nazik davranmalısınız.4B ve üzeri resim kalemlerin ucu çok çabuk kırıldığından oldukça romantik olun.

14-Kıskaç:
Resim Kıskaç

Resim kağıdımızı tualimize yada kontrplak üzerinde tuturabilmemiz için gerekli olan bir alet .Resim kağıdınızı bant gibi herhangi bir yapıştırıcı ile tutturmaya çalışmanız son derece sakıncalı olabilir.Bu yapıştırıcılar daha sonra kaldırmak istediğinizde kağıdınızın yüzeyine tarifi imkansız acılar verebilir.

15-Koruyucu sprey:

karakalem resim çizimi için özel malzemeler
Karakalem resim çizimini tamamladınız.çiziminize baktığınızda herhangi bir sorun görmüyorsanız ,sıra bu eserinizi uzun yıllar ilk günki gibi korumaya geldi.Bu spreyin bir diğer görevi çizimden sonra kağıdımızın üzerinde parmak izi gibi lekelerin oluşumuna engel olmak.Koruyucu spreyimizi kağıt üzerine püskürttükten sonra çizimlerimizde herhangi bir düzeltme şansınız olmayacaktır.Bu sebeple iyice çiziminizi incelemenizde fayda var.spreyden sonra silgi kullanmaya kalkamayın yine sonuç hüsran olabilir.Karakalem resim çizimlerinizi korumak için satılan uygun sprey almanızı öneririz.Kokusu biraz kafa yapar,fazla solumamaya dikkat edin.Yok siz alice harikalar diyarını merak ediyorsanız tam size göreJ


Değerlendirme

Profesyonel karakalem resim çiziminde büyük bir çoğunlukla kullanılan malzemeleri sizlere tanıtmak istedik. Bu ürünlerin aynılarını almak gibi mecburiyetiniz yok. Bu yazıda sizlere sunduğumuz malzemelerin dışında kullanılan araçlar,gereçler e elbette vardır.Siz araştırdıkça sizin işinize,bütçenize amacınıza uygun olanları seçersiniz. Artık gerisi size kalmış biz malzemeleri söyledik helvayı da siz yapacaksınız.Saygılar sevgiler….

YORUMLAR

BLOGGER: 58
  1. Çok açıkklayıcı ve öğretici bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. emeğine sağlık...teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. tortillon stump yapımını anlatacaktınız acaba yapıldı mı? aradım bulamadım.

    YanıtlaSil
  4. -Serkan bey merhabalar...
    sitemize gösterdiğiniz alaka için çok tesekkür ederiz.Tortilliopn stump'ın nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde resimler eşiliğinde anlatacağız.Özür dileriz İnanılmaz yoğunluk yaşıyoruz.Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  5. bir tek graphite kalem eksik kalmış ama olsun çok açıklayıcı ve faydalı bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil
  6. çok sağolun benim gibi amatör kişiler için çok iyi bilgiler var.

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok açıklayıcı ve asgari malzemeleri içeren bir yazı olmuş.. yazan ağabey Kayserili gibi geldi bana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çokta doğru güzel tanıtılmıştır çok sevdim çokk teşekkür ederim çok sağol un iyiki varsın nız ������

      Sil
  8. süper açıklayıcı ve komik bir anlatım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Uç sivriltmek için zımpara alacağım. Bu iş için olan zımparaların normal zımparadan farkı nedir? ve nereden temin edilir? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. O kadar malzeme tanıtmışsınız ama en önemli şeyden yani çizimin yapılacağı kağıt hakkında bilgi vermemişsiniz. Nereye çizecek bu millet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alex scholler veya Johnson i tercih edebilirsiniz bu ikisi daha çok tercih edilir .

      Sil
  11. Evet kağıt olarakta başlangıç için canson marka öneririz...Teşekkürler hatırlattığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamen amatör olarak evde deneyeceğim. a4 kâğıdı ile başlasam olur mu ? ne kadarda okusak malzemeye yabancı olunca böyle oluyor. her şey olan bir kırtasiyeye yakın değilseniz bu da olur bu da olur deyip geçiyorlar

      Sil
  12. Guzel ve tatlı bir açıklamaydi teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  13. Renkli portrede yüzü boyarken hangi kalem kullanmalıyız kuru boyamı yoksa farklı bir boyami var yardimci olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Meraba Renkli portrede yüzü yani ten rengini yapmak için hangi kalemlwr kullanılır kuru boyamı goksa farklı bir boyamı kullanılıyor yardımcı olursanız sevinirim .

    YanıtlaSil
  15. Renkli portrede yüzü boyarken hangi kalem kullanmalıyız kuru boyamı yoksa farklı bir boyami var yardimci olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  16. Coook teşekkür ederim istediğim tüm cvplari aldım birazda güldum tabi saygılar ;)

    YanıtlaSil
  17. schoeller kağıt kullanmamızı önerir misiniz ben kullandım memnun kaldım ama bu sefer kendim için değil arkadaşıma yapacağım için tereddütte kaldım

    YanıtlaSil
  18. Iste boyle bi sayfa ariodm .yazanin eline koluna saglik 😂

    YanıtlaSil
  19. Bunların bazılarını bulamadım nasıl tedarik edebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden sipariş verebileceğinizi İnternet siteleri var. Karakalem resim çizimi için gereken malzemelerin hepsini İnternet üzerinden temin etme şansınız var. Artık her şeyi bulabilme devrindeyiz.)))

      Sil
  20. Selamün aleyküm, merhabalar, bir sorum olacak: Çok detaylı karakalem çalışmaları için nasıl bir defter kullanmak gerekir, hangi marka ve kaç gram olmalı, bilgilendirirseniz sevinirim, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  21. Aleykümselam, Resim defteri değil de Canson veya Schoeller kağıt kullanmanızı tavsiye ederiz. Kağıdın kalınlığı ne tür bir çizim yapacağınız ile alakalı bir durumdur. kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
  22. İlginiz için asıl biz teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  23. Çok yararlı oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  24. Çok yararlı oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  25. Her şeyi çok güzel anlatmışsınız ama resim için en önemli malzemelerden birinden bahsetmeyi unutmuşsunuz kağıdı ne yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız :))) Resim kağıdı ile ilgili tek bir satır bu sayfada yazmamaşız. Ancak kağıt konusunda diğer sayfalarımızda bilgilendirmelerimiz mevcut. Yinede burada değinmemiş olmamız bizim ayıbımız :))) Evet bizim kullandığımız resim kağıdı Canson veya Schoeller marka resim kağıtları kullanıyoruz. İnternet üzerinden veya sanat malzemeleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  26. Portre çizimi için gerekli malzemeler yazınızı okudum. Çok sıcak ve komik bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık. Ama sanırım bu kadar malzemeyi toparlamak biraz masraflı olacak:)) Ama gülü seven dikenine katlanır :))) Teşekürler

    YanıtlaSil
  27. Başka hiç bir yerde bu kadar detaylı ve güzel bir anlatım okumadım. Tebrik ederim . Karakalem resim çizimi için gereken ne varsa en neredeyse yazmışsınız. Elinize kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Çok detaylı ve açıklayıcı bilgiler sunmuşsunuz baştan sona kullanılan malzemeleri büyük bir sadelikle anlaşılır şekilde anlatmışsınız çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben 12 yaşındayım ama karakaleme aşırı tutkum var. bunlar için gerçekten çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  30. Gözün içindeki beyaz yansımalar içi ne kullanılıyor?

    YanıtlaSil
  31. Merhaba;
    Gözün içindeki beyaz yansımalar için hamur silgi kullanmanız yeterlidir. Silgi şekilden şekile girdiği için istediğiniz kalınlıkta veya büyüklükte yansıma efekti verebilirsiniz.. Gördüğünüz beyaz renkler resim kağıdının kendi gerçek rengidir. Bazen beyaz renkli kalem kullananlarda olabilir.

    YanıtlaSil
  32. Yaaa bende böyle karakalem çizimler yapmak istiyorum. Ne olur banada öğretin: :(((

    YanıtlaSil
  33. KARAKALEM KONUSUNDA BU SİTEYİ TEK GEÇERİM.

    YanıtlaSil
  34. Yazinizdan cok faydalandim teşekkurler .Birazda resim kagitlari hakkinda bilgi verirmisiniz?

    YanıtlaSil
  35. Cok tşekkur ederim cunku bulamadigim kalemleri buldum tşekkur ederiiiiiim!!!..😇😊😊

    YanıtlaSil
  36. Pilli silgi hayati önem taşır. Basite almayalım. Çizerlerin hepsinde olmalı.

    YanıtlaSil
  37. Mükemmel bir anlatım ellerinize sağlık 💕

    YanıtlaSil
  38. Bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun.

    YanıtlaSil
  39. Ne tatlı yazmışsınız böyle;)

    YanıtlaSil
  40. Ogrenmek istedigim herseyin cevabini burada buldum.cok tesekkur ederim.encok da beyaz efekti merak ediyordum.cok akici şirin bi anlatim.🤗

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Lise öprencilerine kurs açmak istiyorum. Karakalem karışık yıllık plan ve yönetmelik çıkardım kamu kurumu için başka ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  42. Aradağımı şükür ki bu yazıda buldum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..

    YanıtlaSil
  43. mekanik kurşun ve otomatik silginin fiyatı nedir?

    YanıtlaSil
Yorumunuz denetlendikten sonra yayına alınacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Ad

adım adım resim dersleri,4,Adriana Lima,1,ağız nasıl çizilir,1,Ahmet Kaya,1,Al Pacino,2,anne resmi,1,anneler günü hediyeleri,2,Anneler günü hediyesi,3,araba nasıl çizilir,1,Aragorn,1,Arnold Schwarzenegger,1,atatürk,2,atatürk resmi,1,ayak nasıl çizilir,1,Babalar Günü Hediyesi,1,babaya hediye,1,bayan portre resimleri,3,bebek portre resim,2,bebek resim çalışmaları,2,Ben Stiller,1,Brad Pitt,1,Bruce Willis,1,Cem Yılmaz,1,cem yılmaz resimleri,1,Clint Eastwood,1,Cristiano Ronaldo,1,Cüneyt Arkın,1,çizilmiş anne resmi,1,çocuk portreleri,2,Daniel Craig,1,didier drogba,1,dişler nasıl çizilir,1,doğum günü hediyesi,2,el nasıl çizilir,1,Elijah Wood,1,Emrah,1,en güzel portre resimler,2,en güzel portre resimler.,1,erkek arkadaşa hediye,1,erkek portre,5,eskiz,1,evlilik yıldönümü hediyesi,1,farklı hediye,1,fatih terim,1,Frodo Baggins,1,göz çizim tekniği,1,göz nasıl çizilir,1,gül nasıl çizilir,1,güzel karakalem resimler,2,hangi malzemeler gerekli,1,hediye,1,Hızlı Portre resim,9,hızlı portre resim.,2,hızlı portre resim. kara kalem resim,1,Jack Sparrow,1,Jason Statham,1,jim carrey,1,Johnny Depp,1,kadın resimleri,1,kadir inanır,1,kalem nasıl tutulur,1,Kaliteli kara kalem resimler,2,Kaliteli karakalem resimler,4,kalitelir portre resim,1,Kara kalam Portre Resim,4,kara kalem,17,kara kalem çizilmiş resimler,1,kara kalem nasıl çizilir,1,kara kalem portre çizdirmek,1,kara kalem portre resimler,2,kara kalem resim,12,kara kalem resimler,2,karakalem,12,karakalem aile resmi,1,Karakalem angelina jolie,1,karakalem atatürk,1,karakalem bayan resmi,1,karakalem bebek resimleri,2,karakalem çalışmaları,5,karakalem çay bardağı,1,karakalem çizimi,1,karakalem çizimleri,3,karakalem çocuk resimleri,3,Karakalem Demet Özdemir,1,karakalem dersleri,2,karakalem el çizim teknikleri,1,karakalem elma nasıl çizilir,1,karakalem erkek resimleri,2,karakalem göz çizimi,1,karakalem ile ayak çizim,1,karakalem ile çizilmiş bebek resimleri,1,karakalem ile çizilmiş çocuk resimleri,1,karakalem ile çizilmiş resimler,2,karakalem ile el çizimi,1,karakalem ile köpek resmi nasıl çizilir,1,karakalem kız kulesi,1,karakalem köpek resimleri,1,Karakalem portre,12,karakalem portre çizdirmek,1,karakalem portre fiyatları,1,karakalem portre resim,9,karakalem resim,40,karakalem resim çalışmaları,21,karakalem resim çizdirme,1,karakalem resim çizdirmek,10,karakalem resim çizmek,3,karakalem resim dersleri,9,karakalem resim fiyatları,2,karakalem resim kadın resmi,1,Karakalem resim malzemeleri,1,Karakalem resim nasıl çizilir,15,karakalem resim nerede çizdirilir,1,karakalem resim sipariş,10,karakalem resim teknikleri,1,karakalem resim Türken Şoray,1,karakalem resim yaptırma,1,karakalem resim yaptırmak,1,karakalem resimler,10,karakalem resimleri,1,karakalem sipariş,3,karakalem sitesi,1,karakalem şener şen,1,karakalem ünlü portre resimleri,3,Karakalem ünlü resimleri,28,karakalem yaptırma,1,karakalemle araba nasıl çizilir,1,karakalemle çizilmiş bayan resmi,1,karakelem resim,2,karikatür,1,karikatür çizdirmek,1,karikatür çizimi,1,karikatür fiyatları,1,karikatür sipariş,1,karikatür yapan site,1,kedi,1,kedi resimleri,1,kemal sunal,1,kenan imirzalıoğlu,1,Kıvanç Tatlıtuğ,1,kolay köpek resmi çizmek,1,köpek resmi nasıl çizilir,1,kuzey güney,1,Leonardo di caprio,1,Lionel Messi,1,Mel Gibson,2,meyve resmi çizmek,1,Mükemmel Karakalem Resimler,1,Mükemmel portre resim çizmek,1,müşteri yorumları,1,Orhan Gencebay,1,örnek karakalem resimler,1,özel hediye,1,özel hediyeler,2,portre,6,portre çizdir,11,Portre Çizimleri,1,portre kara kalem resim,1,Portre Karakalem Resim,1,portre resim,36,portre resim çalışmaları,1,portre resim çizdirmek,1,portre resim çizmek,2,portre resim nasıl çizilir,2,portre resim sipariş,4,portre resim.,2,portre resimler,1,portre sipariş,2,portre ünlü resimleri,6,portre yaptır,10,portremi çiz,8,Profesyonel Karakalem Portre Resim,2,profesyonel karakalem resim,9,Profesyonel Karakalem Resimler,1,resim,8,resim çalışmaları,5,resim çizdir,11,resim çizdirmek,2,resim çizimi,2,resim çizimleri,2,resim çizme,1,resim çizmek,4,Resim çizmek için araç gereçler,1,Resim çizmenin faydaları,1,resim çizmeyi öğrenmek,1,resim çizmeyi öğrenmek istiyorum,2,resim dersleri,11,resim fiyatları,1,resim için kağıt kalem yapımı,1,Resim malzemeleri,2,resim nasıl çizilir,3,resim sanatı,1,Resim Sipariş,12,resim teknikleri,1,Ressam olmak,1,rıdvan dilmen,1,Robert De Niro,1,Rusell Crowe,1,sevgililer günü hediyesi,1,Sevgiliye hediye,9,sevgiliye yılbaşı hediyesi,1,Son Samuray,1,su damlası nasıl çizilir,1,Sylvester Stallone,1,tarkan,1,Tatar Ramazan,1,Tom Cruise,1,tom hanks,1,türkan Şoray,1,Türken Şoray Resmi,1,uygun fiyat portre resim,9,ünlü kişiler,1,ünlü resimleri,11,Ünlülerin resimleri,8,videolu anlatım,1,Viggo Mortensen,1,vin diesel,1,Will Smith,1,William Wallace,1,yağlı boya,1,yağlı boya portre resim,1,yağlı boya resimler,1,yılbaşı hediyesi,1,yılmaz erdoğan,1,Zeki Müren,1,
ltr
item
Karakalem Portre Resim Sipariş: Resim İçin Gerekli Malzemeler
Resim İçin Gerekli Malzemeler
Bugün sizlere profesyonel karakalem resim çiziminde kullanılan malzemeler hakkında bilgi vermek istiyoruz...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQVtzGNLTL2EgW6WTr0GqF9-bdrZ3Tp5Z1wdK3Ik8uYV-pBg0LkeBfJGqcA3b-TkI0LZCJUeVrs4fGt2JGV5PIiKgAxg7wfITU_ic1qzx8E2XdQtYFrgw0D5pTjygzkj_Y0JLBw1jPHhk/s640/resim_malzemeleri.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQVtzGNLTL2EgW6WTr0GqF9-bdrZ3Tp5Z1wdK3Ik8uYV-pBg0LkeBfJGqcA3b-TkI0LZCJUeVrs4fGt2JGV5PIiKgAxg7wfITU_ic1qzx8E2XdQtYFrgw0D5pTjygzkj_Y0JLBw1jPHhk/s72-c/resim_malzemeleri.jpeg
Karakalem Portre Resim Sipariş
https://www.portreresim.com/2014/05/resim-icin-gerekli-malzemeler.html
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/2014/05/resim-icin-gerekli-malzemeler.html
true
7427361433362727629
UTF-8
Yazılar Yükleniyor Not found any posts Tümü Devamı Cevapla Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa SAYFA POSTS Tümü Tavsiye Edilen Etiket ARŞİV ARA Tüm Konular İsteğinizeuygun gönderi bulunamadı DÖN Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 Dakika Önce ago $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce 5 Haftadan Eski Takipçiler Takip BU PREMIUM İÇERİK KİLİTLİ ADIM 1: Bir sosyal ağda paylaşın ADIM 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın Tümünü Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalandı Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçerik tablosu