karakalem portre sipariş

Adım Adım Karakalem Elma Resmi Çizimi

İnternet sitemizin sadık ziyaretçileri bilir. Ara sıra internet sitemiz üzerinden karakalem portre çizimi ile ilgili konuları kendi üslub...

karakalem elma
İnternet sitemizin sadık ziyaretçileri bilir. Ara sıra internet sitemiz üzerinden karakalem portre çizimi ile ilgili konuları kendi üslubumuz ve bilgimiz dâhilinde yazmaya gayret ediyoruz. Karakalem resim yapmaya meraklı dostlarımıza kendi tecrübelerimizi ve bilgilerimizi yeri geldikçe aktarmaya çalışacağız. Siz değerli ziyaretçilerimizin de karakalem resim konusunda merak ettikleri konular varsa lütfen bize yazmaktan çekinmeyin. Cevaplarımızı İnternet sitemiz üzerinden veya özel olarak mail adreslerinize de yazabiliriz. İnternet sitemize gelen yoğun portre resim siparişlerinden fırsat buldukça karakalem resim teknikleri üzerine paylaşımlarımız devam edecektir.

Karakalem İle Nesne Çizimi Nasıl Yapılır?

resimli anlatım meyve resmi yapmak
İnternet sitemizde karakalem portre çizim örneklerini sergiliyoruz. Bizim uzmanlık alanımız karakalem portre çizimi üzerine ancak bu gün size karakalem portre nasıl çizilir sorusundan ziyade karakalem nesne nasıl çizilir? Bu sorunun cevabını yazmaya çalışacağız. Ayrıca anlatımımız bol resimler eşliğinde olacak. Adeta adım adım karakalem nesne nasıl çizilir? Bu sorunun cevabını sizlere basamak basamak anlatacağız. Karakalem portre çizimi konusunda profesyonel düzeye çıkmak isteyen her çizerin, uzmanlaşmak için geçtiği yolu yürüyeceksiniz Karakalem resim çizme konusunda ilerlemek istiyorsanız, öncelikle işe nesneleri çizerek başlayacaksınız. Çünkü masanızın üzerine koyacağınız nesneler saatlerce hareketsiz bekleyebilir. Ve siz nesne üzerine istediğiniz kadar inceleme yapabilirisiniz. Nesneler saatlerce bekledikleri için size naz yapmaz; oflamaz puflamaz. . İşte bu yüzden Canlı figürlerle çalışmak her zaman zordur. Ayrıca bu gün size çizimini anlatacağımız nesneyi seçerken oldukça sade ve karmaşık olmayan bir nesne seçmeye karar verdik ve… Bugün size karakalem nesne çizimi dersimizde elma çizimini anlatacağız… Karakalem elma nasıl çizilir? Birazdan. Karakalem resim’e meraklı olanlar bilir. Genelde nesne çizimi olarak ya sürahi ya da elma çizdirilir. Bizde bu kuralı bozmayalım dedik ve elmada kara kıldık. Çok uzun bir girizgâh oldu kusura bakmayın. Evet başlıyoruz.

Karakalem İle Elma Resmi Nasıl Yapılır?

Elma çizimini yapmak için önce ışık kaynağımızı belirlemeliyiz. Elmanın sağına veya soluna bir ışık kaynağı yerleştirin. Bu iş için küçük bir masa lambası da işinizi görebilir.
adım adım karakalem ile elma çizimi

Karakalem elma çizimi yaparken kullanacağımız resim malzemeleri

  • · Resim kâğıdı
  • · 2B ve 6B kalem
  • · Hamur silgi
  • · Kâğıt kalem (tortillion)
Elmayı masanızın üzerine konumlandırdıktan sonra, Elmanın çizimini yapmadan önce uzun bir süre sadece inceleyiniz. Elmayı sanki ilk defa görüyormuşsunuz gibi bakın. Yüzeyine dokunun. Elmanın kendine has renklerini inceleyin. Işığın elma yüzeyindeki görüntüsünü, yansımasını izleyin. Ama sadece izleyin… lütfen. Hata nesne çizimleri yapacağınız zaman bu yaklaşımı bütün nesneler üzerinde bir alışkanlık haline getirin. Nesne ışık ilişkisini. Nesnenin ağırlığını, dokusunu, ne kadar hissederseniz, çiziminize kağıda Gerçekçi bir şekilde resim kağıdına yansıtma başarınız artar. Elma özelinden hareket edersek; Elma hakkında düşünmeyi bırakın ve sadece elmaya bakın. Matrix filminde ki gibi “bir kaşık yok” diyesim geldiJ Elmaya bir şekil ya da renk alanı olarak bakın. Ressamların çizim yaparken bakış açısı bu şekilde olmalıdır. Tıpkı bir fotoğraf makinesi gibi, beyninizle sadece elmanın fotoğrafını çekin. Evet umarım nesne çiziminin mantığını anlatabilmişimdir. Devam edelim. Elmayı göz hizasına yerleştirdikten sonra artık çizime başlayabiliriz. Göz hizasına getirmekteki maksadımız perspektif hatalarını en aza indirmektir.
adım adım karakalem ile elma çizimi
Kalemi serbest bir tutuşla ve araştırma çizgileri ile elmanın şeklini resim kağıdımıza çiziyoruz. Elmanın kağıt üzerinde ne kadar yer kaplamasını istiyorsanız elmanın büyüklüğünü ona göre kağıda kabataslak çizin.
adım adım karakalem ile elma çizimi
Hata yapmaktan korkmayın. Kaleminizi rahat tavırlarla hareket ettirin.
adım adım karakalem ile elma çizimi
Elmanın zemin üzerine düşen gölgesini de kabaca çizin. Elmanın kendisi ile gölgesi arasındaki oranlarına dikkat edin.
adım adım karakalem ile elma çizimi
Önce yumuşak çizgilerle başladığımız çizimi gittikçe keskin çizgilerle devam edebiliriz.
adım adım karakalem ile elma çizimi
Hafifçe Elmanın sap kısmını çizin.
elma nasıl çizilir
Elma üzerine düşen ışığı belirleyin.
elma resmi nasıl çizilir
Elma yüzeyinde ışığın etkisini azalttığı alanları kaba hatlarıyla çizelim.
elma resmi nasıl çizilir
Elips biçiminde oluşan gölgelendirme alanımız için hafif karalamalar yapabiliriz.
elma resmi nasıl çizilir
Elma gibi sapı olan meyvelerde çukur alanlara ışık nüfuz etmediği için bu alanlar koyu olur. Bize düşen sapın içe doğur çukurlaştığı yerler koyu çizilir.
elma resmi nasıl çizilir
Gölgesini de kabaca karalamaya başlayabiliriz..Kalemimizi sağa sola doğru hzlıca hareketlerle karalama yapıyoruz.
Elmanın gölgesinin kağıt üzerindeki iz düşümü..
elma resmi nasıl çizilir
Tarama çizgilerimiz dikkat ederseniz hep aynı yönde
elma resmi nasıl çizilir
Elmanın masa üzerine düşen gölgesini incelerseniz, Elmanın zemine değdiği yer gölgenin en koyu olan kısmıdır. Elmanın en dip kısmı en koyu şekilde çizilir.
elma resmi nasıl çizilir
Resimlerin devamını inceleyiniz…
elma resmi nasıl çizilir
Tonlamamızı iyice belirginleştiriyoruz. Gittikçe elmamız ortaya çıkıyor.
elma resmi nasıl çizilir
Çizimimizde; Elmanın en beyaz yeri ışığın elma yüzeyine değdiği yerdir. Bu noktadan itibaren Elmanın yüzeyindeki diğer alanlar ışığın yansıdığı yerden her zaman bir miktar koyu olacağı için bu kısımları hafifçe karalayalım.
elma resmi nasıl çizilir
Resimde gördüğünüzü gibi ışığın en az düştüğü yeri 6B kalemizle en koyu yapıyoruz. Elmanın en solu çizimin en koyu kısmı olduğuna dikkat edin.
elma resmi nasıl çizilir
Şimdi kâğıt kalemle karalama alanlarını pürüzsüzleştirelim. 
elma resmi nasıl çizilir
Düzeltme ya da tonlama gerektiren noktaları kalemle tekrar düzenleyelim.
karakalem elma resmi
Hamur silgimizin yardımıyla hatalı alanları temizleyelim. 
elma resmi nasıl çizilir
Elmanın gölgesinin en hafif düştüğü yerleri de kâğıt kalem kullanarak yumuşatalım.
kalemle meyve resmi çizmek
Elmayı parlatma zamanı geldi. Elmanın üzerinde ışığın patladığı yeri hamur silgimiz aracılığıyla son kez parlatalım ve işte sonuç.
elma resmi nasıl çizilir

elma resmi nasıl çizilir

elma resmi nasıl çizilir

kalem ile nesne resmi çizimi


karakalem ile obje çizmek

elma resmi nasıl çizilir

elma resmi nasıl çizilir
 karakalem elma
Sevgili dostlarımız, Bu gün sizlere adım adım karakalem elma nasıl çizilir? Bunu anlatmaya çalıştık. Anlatımımızı anlaşılır kılmak için elma çiziminin bütün detaylarını fotoğraflar eşliğinde paylaştık. Her zamanki gibi karakalem paylaşımlarımızı kendi bilgimizce ve üslubumuzca yapmaya çalıştık Yazdıklarımızın birilerine faydalı olması dileğimizle. Umarım anlatımımızdan memnun kalmışsınızdır. Hoş çakalın

YORUMLAR

BLOGGER: 7
  1. Uzun ve faydalı bir anlatım olmuş. Karakalem resim çizimi ile ilgilenen herkesin faydalanabileceği bir yazı ortaya koymuşsunuz. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bir konu bu kadar detaylı anlatılır mı? anlatılır.)))) Elinize yüreğinize sağlık .

    YanıtlaSil
  3. Maşallah bu sitede de yok yok. Armut nasıl çizilir onuda anlatın bari :)))

    YanıtlaSil
  4. Yaptığınız iş hakkında böyle detaylı bilgiler vermeniz için teşekkür ederim:) Yeteneğiniz süper..

    YanıtlaSil
  5. Okadar güzel ki anlatilamaz muazzamm

    YanıtlaSil
  6. ELLERİNİZE SAĞLIK.ACABA FOTOKOPİMİ ÇIKARDI DEDİM AMA FOTOKOPİ BİLE BU KADAR GÜZEL ÇIKARTAMAZ.RESME AŞIK OLDUM.AYNISINI ÇİZMEYE ÇALIŞTIM ÖĞRETMENİM ÖDEV VERMİŞTİ AMA SENİNKİ NİN YANINDAN BİLE GEÇMEZ💜💛

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten Muhteşem bir Çalışma Olmuş. Ellerinize Sağlık.

    YanıtlaSil
Yorumunuz denetlendikten sonra yayına alınacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Ad

adım adım resim dersleri,4,Adriana Lima,1,ağız nasıl çizilir,1,Ahmet Kaya,1,Al Pacino,2,anne resmi,1,anneler günü hediyeleri,2,Anneler günü hediyesi,3,araba nasıl çizilir,1,Aragorn,1,Arnold Schwarzenegger,1,atatürk,2,atatürk resmi,1,ayak nasıl çizilir,1,Babalar Günü Hediyesi,1,babaya hediye,1,bayan portre resimleri,3,bebek portre resim,2,bebek resim çalışmaları,2,Ben Stiller,1,Brad Pitt,1,Bruce Willis,1,Cem Yılmaz,1,cem yılmaz resimleri,1,Clint Eastwood,1,Cristiano Ronaldo,1,Cüneyt Arkın,1,çizilmiş anne resmi,1,çocuk portreleri,2,Daniel Craig,1,didier drogba,1,dişler nasıl çizilir,1,doğum günü hediyesi,2,el nasıl çizilir,1,Elijah Wood,1,Emrah,1,en güzel portre resimler,2,en güzel portre resimler.,1,erkek arkadaşa hediye,1,erkek portre,5,eskiz,1,evlilik yıldönümü hediyesi,1,farklı hediye,1,fatih terim,1,Frodo Baggins,1,göz çizim tekniği,1,göz nasıl çizilir,1,gül nasıl çizilir,1,güzel karakalem resimler,2,hangi malzemeler gerekli,1,hediye,1,Hızlı Portre resim,9,hızlı portre resim.,2,hızlı portre resim. kara kalem resim,1,Jack Sparrow,1,Jason Statham,1,jim carrey,1,Johnny Depp,1,kadın resimleri,1,kadir inanır,1,kalem nasıl tutulur,1,Kaliteli kara kalem resimler,2,Kaliteli karakalem resimler,4,kalitelir portre resim,1,Kara kalam Portre Resim,4,kara kalem,17,kara kalem çizilmiş resimler,1,kara kalem nasıl çizilir,1,kara kalem portre çizdirmek,1,kara kalem portre resimler,2,kara kalem resim,12,kara kalem resimler,2,karakalem,12,karakalem aile resmi,1,Karakalem angelina jolie,1,karakalem atatürk,1,karakalem bayan resmi,1,karakalem bebek resimleri,2,karakalem çalışmaları,5,karakalem çay bardağı,1,karakalem çizimi,1,karakalem çizimleri,3,karakalem çocuk resimleri,3,Karakalem Demet Özdemir,1,karakalem dersleri,2,karakalem el çizim teknikleri,1,karakalem elma nasıl çizilir,1,karakalem erkek resimleri,2,karakalem göz çizimi,1,karakalem ile ayak çizim,1,karakalem ile çizilmiş bebek resimleri,1,karakalem ile çizilmiş çocuk resimleri,1,karakalem ile çizilmiş resimler,2,karakalem ile el çizimi,1,karakalem ile köpek resmi nasıl çizilir,1,karakalem kız kulesi,1,karakalem köpek resimleri,1,Karakalem portre,12,karakalem portre çizdirmek,1,karakalem portre fiyatları,1,karakalem portre resim,9,karakalem resim,40,karakalem resim çalışmaları,21,karakalem resim çizdirme,1,karakalem resim çizdirmek,10,karakalem resim çizmek,3,karakalem resim dersleri,9,karakalem resim fiyatları,2,karakalem resim kadın resmi,1,Karakalem resim malzemeleri,1,Karakalem resim nasıl çizilir,15,karakalem resim nerede çizdirilir,1,karakalem resim sipariş,10,karakalem resim teknikleri,1,karakalem resim Türken Şoray,1,karakalem resim yaptırma,1,karakalem resim yaptırmak,1,karakalem resimler,10,karakalem resimleri,1,karakalem sipariş,3,karakalem sitesi,1,karakalem şener şen,1,karakalem ünlü portre resimleri,3,Karakalem ünlü resimleri,28,karakalem yaptırma,1,karakalemle araba nasıl çizilir,1,karakalemle çizilmiş bayan resmi,1,karakelem resim,2,karikatür,1,karikatür çizdirmek,1,karikatür çizimi,1,karikatür fiyatları,1,karikatür sipariş,1,karikatür yapan site,1,kedi,1,kedi resimleri,1,kemal sunal,1,kenan imirzalıoğlu,1,Kıvanç Tatlıtuğ,1,kolay köpek resmi çizmek,1,köpek resmi nasıl çizilir,1,kuzey güney,1,Leonardo di caprio,1,Lionel Messi,1,Mel Gibson,2,meyve resmi çizmek,1,Mükemmel Karakalem Resimler,1,Mükemmel portre resim çizmek,1,müşteri yorumları,1,Orhan Gencebay,1,örnek karakalem resimler,1,özel hediye,1,özel hediyeler,2,portre,6,portre çizdir,11,Portre Çizimleri,1,portre kara kalem resim,1,Portre Karakalem Resim,1,portre resim,36,portre resim çalışmaları,1,portre resim çizdirmek,1,portre resim çizmek,2,portre resim nasıl çizilir,2,portre resim sipariş,4,portre resim.,2,portre resimler,1,portre sipariş,2,portre ünlü resimleri,6,portre yaptır,10,portremi çiz,8,Profesyonel Karakalem Portre Resim,2,profesyonel karakalem resim,9,Profesyonel Karakalem Resimler,1,resim,8,resim çalışmaları,5,resim çizdir,11,resim çizdirmek,2,resim çizimi,2,resim çizimleri,2,resim çizme,1,resim çizmek,4,Resim çizmek için araç gereçler,1,Resim çizmenin faydaları,1,resim çizmeyi öğrenmek,1,resim çizmeyi öğrenmek istiyorum,2,resim dersleri,11,resim fiyatları,1,resim için kağıt kalem yapımı,1,Resim malzemeleri,2,resim nasıl çizilir,3,resim sanatı,1,Resim Sipariş,12,resim teknikleri,1,Ressam olmak,1,rıdvan dilmen,1,Robert De Niro,1,Rusell Crowe,1,sevgililer günü hediyesi,1,Sevgiliye hediye,9,sevgiliye yılbaşı hediyesi,1,Son Samuray,1,su damlası nasıl çizilir,1,Sylvester Stallone,1,tarkan,1,Tatar Ramazan,1,Tom Cruise,1,tom hanks,1,türkan Şoray,1,Türken Şoray Resmi,1,uygun fiyat portre resim,9,ünlü kişiler,1,ünlü resimleri,11,Ünlülerin resimleri,8,videolu anlatım,1,Viggo Mortensen,1,vin diesel,1,Will Smith,1,William Wallace,1,yağlı boya,1,yağlı boya portre resim,1,yağlı boya resimler,1,yılbaşı hediyesi,1,yılmaz erdoğan,1,Zeki Müren,1,
ltr
item
Karakalem Portre Resim Sipariş: Adım Adım Karakalem Elma Resmi Çizimi
Adım Adım Karakalem Elma Resmi Çizimi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTDuiLpN3FFzTigW1dGN3t_pM1ikxvWxJJ1t7DG0yQX6BLaWjaNtS0srJmn1Y_1qUH2DH2BGbpvuHiXCWSzlfZgw65H2udOZSAQGoS6Q6_lm2wx7qB1MOjPY8Hwxebis1fl9R4rWS5hLY/s640/karakalem_ile_elma_resmi_nasil_cizilir_ad%25C4%25B1m_++%252833%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTDuiLpN3FFzTigW1dGN3t_pM1ikxvWxJJ1t7DG0yQX6BLaWjaNtS0srJmn1Y_1qUH2DH2BGbpvuHiXCWSzlfZgw65H2udOZSAQGoS6Q6_lm2wx7qB1MOjPY8Hwxebis1fl9R4rWS5hLY/s72-c/karakalem_ile_elma_resmi_nasil_cizilir_ad%25C4%25B1m_++%252833%2529.jpg
Karakalem Portre Resim Sipariş
https://www.portreresim.com/2016/03/adm-adm-karakalem-elma-resmi-cizimi.html
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/2016/03/adm-adm-karakalem-elma-resmi-cizimi.html
true
7427361433362727629
UTF-8
Yazılar Yükleniyor Not found any posts Tümü Devamı Cevapla Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa SAYFA POSTS Tümü Tavsiye Edilen Etiket ARŞİV ARA Tüm Konular İsteğinizeuygun gönderi bulunamadı DÖN Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 Dakika Önce ago $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce 5 Haftadan Eski Takipçiler Takip BU PREMIUM İÇERİK KİLİTLİ ADIM 1: Bir sosyal ağda paylaşın ADIM 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın Tümünü Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalandı Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçerik tablosu