karakalem portre sipariş

Karakalem ile El Resmi Nasıl Çizilir?

Bu yazımızda son derece kolay yöntemler ile karakalem “El” çizimini nasıl yapabileceğinizi bol resimler ve çizimler eşliğinde sizlere anlatmaya çalışacağız.

karakalem ile el resmi çizimi
Merhaba; sevgili portreresim.com takipçileri. Resimle ilgilenen birçok kişinin çokça yakındıkları cümle “ Ya ben insanın yüzünü, vücudunu her şeyini çiziyorum ama şu ELLER var ya işte elleri bir türlü istediğim gibi çizemiyorum cümlesi oluyor. Gerçekten de bizlere en çok sorulan sorulardan ilki “Göz nasıl çizilir” çizilir? Sorusu ikinci de “El nasıl çizilir?” sorusu oluyor. El konusunda cevap olarak “Masanın üzerine A4 kâğıdı koyun, sonra elinizi açarak kâğıdın üzerine sıkıca bastırın, ardından kalemi elinizin tamamını yani parmaklarınızın da arasından dolaştırarak şeklini çıkarın. İşte bu kadar kolay!” Diyesi geliyor. Şaka bir tara da Ellerin çiziminden kast edilen böyle basit bir el çizimi değil tabi ki. Örneğin “kalem tutan bir el” çizimi yapmak veya elin “Yarı yumruk” halindeki şeklini, daha da abartacak olursak elinizin veya parmaklarınızın alabileceği bütün şekiller ile ilgili çizimleri kast ediyoruz. İnsan elinin alabileceği binlerce şekilli görmeniz ve ne kast ettiğimizi göstermek açısından örnek resimleri lütfen inceleyiniz.
kara kalem ile el çizimi
İşte sevgili dostlar, bugünkü yazımızın konusu Karakalem el çizimi nasıl yapılır? Hatta şöyle yazarsak daha doğru olur Karakalem gerçekçi el çizimi nasıl yapılır? Sorularını kendi bilgi birikimlerimizce anlatmaya çalışacağız. Bu yazımızda son derece kolay yöntemler ile karakalem “El” çizimini nasıl yapabileceğinizi bol resimler ve çizimler eşliğinde sizlere anlatmaya çalışacağız. Karakalem resim çizimi ile hatta şöyle diyelim; bütün resim dalları ile uğraşan dostlarımızın insan portresi veya bedeni söz konusu olduğunda, üzerinde hem fikir olduğu şey en çok insan eli çiziminin zorluğudur. Gerçektende insan bedeninin en hareketli organlarından biri olan ellerin kendine has yapısı ve karmaşıklığı, sayısız vaziyete alabildiği şekillerden dolayı çizim ortamına aktarmak çoğu zaman kolay olmayabiliyor. Bu zorluklara kısaca değinecek olursak; en çok portre veya komple bir insan vücudu çizimlerinde ellerin vücuda veya kafaya oranla daha büyük veya küçük çizilmiş olması en çok karşılaştığımız hatalar arasındadır. Diğer bir hata ise elin kendine has yapısının yani el’i oluşturan parmakların kendi arasındaki büyüklük küçüklük oranına dikkat edilmemesi de yine en çok karşılaştığımız hatalardan biri oluyor. Birçok harika portre çiziminde ellerin çizimlerindeki bu klasik hatalar yüzünden çizimin kalitesi düşebiliyor. 
el çizimi
Eller sadece insan vücudunun en hareketli uzuvları olarak kalmıyor aynı zamanda insanlar arası ilişkilerde duygu ve düşünceleri jestleri karşı tarafa göstermek konusunda da birinci derece etkisi olan organdır. Sanatsal çalışmalarda yer verilen insan tasvirlerinde (resim veya heykel gibi) Ellerin de çalışmaya konu olması tasviri yapılan kişinin davranış ve hisleri ile ilgili daha fazla bilgi ve izlenim edinmemize yardımcı olur. Örneğin kişinin” mutlu mu? Endişeli mi? Rahat mı? Ve benzeri insani tavırları göstermek konusunda eller oldukça bilgi verici olur. Çizimlerinizin kalitesi ve işte bu detaylardaki kaliteye bakar. Böyle uzun bir girizgâh paragrafından sonra dilerseniz “Karakalem el nasıl çizilir?” konumuza başlayalım. Her zamanki gibi işe yine en basit olandan en zor olana doğru ilerleyerek başlayalım. Örnek olarak yumruk halini almış bir el çiziminin nasıl yapılabileceğinizi anlatalım. Ama başlamadan önce lütfen örnek olarak sizlere sunduğumuz aşağıdaki resmi numara sırasına göre dikkatli bir biçimde inceleyiniz ve yorumlayınız.
el resmi çizimleri
Karakalem resim sanatının da diğer resim sanatlarının da altın kuralı çizimi yapılacak nesne veya objenin kendi içinde birbiri ile olan oranlarını iyi oturtmaktan geçer. Yumruk halini almış bir elin resmini çizerken de bir insan portresi çizerken de bu kural geçerlidir. Bu en birincil kurala göre yumruk şeklindeki eli çizerken öncelikle elin bilekten itibaren parmakların kıvrıldığı noktaya kadar olan alan kısmını kabataslak basit geometrik bir şekil olarak çizelim. Daha sonra işaret parmağının serçe parmağına oranla daha uzun olabileceğini de hesaba katarak oranlayarak yine basit geometrik bir şekil olarak kabaca çizelim Sonrasında ise başparmağın bu el içindeki büyüklüğüne göre orantısını belirleyerek kabataslak şekil ile çizerek ilk adımı tamamlayalım. Gördüğünüz gibi baştan çizimlerimiz basit birer geometrik şekillerden ibaret. Bunu yapmamızdaki amaç, elin kendi içindeki unsurları ile olan orantısını kurmak. Aslında bu ilk doğru orantıyı kurunca işin büyük bir kısmını halletmiş oluyoruz. Daha sonra yaptığımız işlem tamamen çizimlerinizi detaylandırmak. Örneğin parmakları, elin avuç içindeki kıvrımları, tırnaklar çizmek gibi orta karar bir karakalem el çizimi tamamlanmış olur. Çok daha profesyonel ileri derece çizimlerinde başlangıç mantığı hep aynıdır. İlk önce doğru oranı tuttur gerisi zaten teknik bilgiler ve malzemeler ile tamamlanır. Mesela örnek resmimizde ki yumruk halini almış el çiziminde serçe parmak baş parmak kadar kalın çizilmiş ise, ve ya serçe parmak işaret parmağından daha uzun görünüyorsa, ya da parmaklar çok ince veya çok kalın çizilmiş ise işte biz b una ne diyoruz? “ Orantı doğru bir şekilde kurulmadı diyoruz ” değil mi?. Bu son cümle bana coğrafya öğretmenimi hatırlattı  Konumuz daha iyi anlaşılsın diye başka bir el çizimi örneği daha sizlere sunalım ve bunu da birlikte yorumlayalım. Lütfen önce örnek resmi numara sırasına göre inceleyiniz ve sizde bir kâğıda gördüğünüz adımları sırası ile çizimini yapmaya çalışın.
resimde el nasıl çizilir
Parmakların ileri doğru uzatıldığı bu elin çizimi, bir önceki alıştırmamıza konu olan yumruk şeklinde sıkılmış el’e göre çizilmesi nispeten biraz daha kolay gibi görünüyor. Burada da ilk olarak elin ana hatlarını uygun basit geometrik şekillerle ortaya çıkarmaya çalışacağız. Parmaklarının yönünü duruşunu, avuç içi ile parmaklar arasındaki temel oranları, parmakların eklem yerlerini ve eklemlerin birbirleriyle arasındaki uzaklığı kabataslak basit geometrik şekiller ile çiziyoruz. Bu basit geometrik şekilleri oluştururken tabiri caizse elinizi korkak alıştırmayın.” Araştırma çizgisi” dediğimiz ve bastırmadan hafif kalem hareketleri ile elin kaba yapısını ortaya çıkaracağınız basit geometrik şekilleri ortaya çıkarmaya çalışabilirsiniz. Örnek resmi incelediğimizde El çiziminin tamamlanma aşamalında temel mantık uzuvların birbirleri ile olan büyüklük küçüklük oranlarını belirleyerek birbirleri ile olan bu basit ilişkiyi kabaca geometrik şekiller ile çizerek oluşturuldu. Örneğin bu örnekte başparmağın tam eklem yeri işaret parmağının başladığı yere denk geliyor. Çizim adımlarını bu mantık işle incelediğinizde çizimin nasıl adım adım ilerlediğini anlamış olursunuz. Bu temel çizgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra şekli dolduracağız ve ton ekleyerek çizimleri tamamlamış olacağız.
el resmi çizimi
Elim kalem tuttuğu bu örnek resmi de inceleyelim. Gördüğünüz gibi çizimin ilk aşaması yine basit geometrik şekillerle başlıyor ve elin kabataslak aldığı pozisyon çiziliyor. Daha sonra eklemlerin, parmak uzunluklarının, birbirlerine olan oranları belirlendikten sonra en son detaylandırma ve tonlama aşamasına geçiriyor. Anlatımları mızı sadece okuyarak değil, lütfen boş bir kağıt üzerinde siz de alıştırmalar yaparak ve deneyerek öğrenmeye çalışın. Konumuz daha iyi anlaşılsın diye el çizimi ile ilgili bol bol örnek resim ve alıştırmalar yayınlıyoruz. Konu daha iyi anlaşılsın ve öğrenilsin diye. Örnekler bizden, alıştırma yapmak da sizden hadi bakalım. Şimdi işleri biraz daha karmaşık hale sokalım.
kara kalem ile el çizim teknikleri
Gördüğünüz gibi biraz da karmaşık ve zor gibi görünen elin aldığı şekilleri ve çizimlerini görüyorsunuz. Konumuza girişte de belirttiğimiz gibi el organı vücudumuzun en fazla şekli bölünebilen ve pozisyon alabilen uzvu. Örneklerimizi incelediğimizde özellikle alkış yapan el çizimi bu örnekler içinde belki de sizi en çok zorlayabilecek çizim gibi görünüyor. Bu durum sizi korkutmasın. İnanın hepsinin çizim mantığı konumuzun başından itibaren sizlere anlattığımız o kuralla bağlı. Yani nesnenin kendi içinde birbirleriyle olan oranlarının kurulmasından ibaret! Örneğin küçük yanındaki parmaktan ne kadar kısa? Başparmak işaret parmağından ne kadar ayrık? veya avuç büyüklüğü parmakların uzunluğunun ne kadarı kadar gibi? Bunun gibi farkları gördüğünüz zaman zaten bir nesnenin çizimini birebir çizim kâğıdınıza aktarabileceksiniz. Yeter ki o göze ve bakış açısına sahip olun. Gördüğünüz o harika karakalem resimlerin, hani resim Kâğıdından fırlayacakmış gibi gerçekçi görünen o çizimlerin hepsinin başlangıç noktası ve temeli işte bu altın kural da yatar. Yani bütün mesele çizime başlarken doğru orantıyı kurmakta yatıyor. Zaten çiziminizi detaylandırmanız ve harika görünüme kavuşturmanız için size gerek şey biraz teknik bilgi ile çizim için kullanılan malzemelerde yatıyor!. Bu teknik bilgileri de gerek bizim sitemiz üzerinden, gerekse internet üzerinden yapabileceğiniz araştırmalarla kolayca vakıf olabilirsiniz. Bizim yazılarımızda size anlatmak istediğimiz temel konu Bu şekilde bir bakış açısına sahip olmanıza, yani nesnelerin birbirleri ile veya kendi içindeki farkları, oranları görmenizi sağlamaktır. Sonrası zaten çorap söküğü…
el çizimi karakalem ile
Ellerle ilgili çizim alıştırması yapmanın gerçekten bir sınırı yok! Birçok farklı türde ve pozisyonda el çizimi yapabilirsiniz. Örneğin kadın eli, erkek eli, genç veya yaşlı eli her biri birbirinden farklı karakterlerde ve yapılarda olurlar. Bu sebeple farklı yapıda ve pozisyonda el çizimler yapmaya ve alıştırmalar yapmaya devam edin. Çiziminizin güzel görünüp görünmemesi ilk etapta sizin için sorun olmasın. Alıştırma ve tekrar yaptıkça kendinizin geliştiğini göreceksiniz. Yanlış yapmaktan asla korkmayın. Kendinize güvenin istediğiniz sonucu elde edinceye kadar da Pes etmeyin!

Evet, sevgili dostlar bugünkü yazımızda “El nasıl çizilir?” sorusundan hareketle kendi bilgi ve yeteneklerimizi, sizlerle gücümüzün yettiğince paylaşmış olduk. Umarız anlatımımızdan faydalanmış ve memnun kalmış olursunuz.

Şimdi de sıra geldi biraz reklam yapmaya, Evet, www.portreresim.com üzerinden vereceğiniz karakalem portre siparişleriniz ne son derece itinalı ve özenle çizilerek hazırlanır. Çizimleriniz müşteri memnuniyeti garantisi ile çizilir ve memnun kalmadığınız çizimlerde aynen ücret iadesi yapılır. Sizde özel günlerinizde sevdikleriniz için orijinal ve idaalı sürprizler yapmak istiyorsanız karakalem portre siparişi oluşturarak bu amacınızı gerçekleştirebilirsiniz. Portre çizimi bizim işimiz. Biz kim miyiz ? www.portreresim.com uzzzzz…. Reklamlar bitti. Geçmiş olsun!

YORUMLAR

BLOGGER: 12
  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. CUMHUR ÖZKURTCuma, Eylül 22, 2017

    Çok doyurucu ve aydınlatıcı olmuş. Karakalem el çizimi ile ilgili başka hişç bir yerde böylesine detaylı ve anlaşılır bir açıklama görmemiştim. Teşekür ederim

    YanıtlaSil
  3. Çok doyurucu bir açıklama olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. karakalem hakkındaki izahatleriniz hem eylendirici hem öğrenme bakımından çok doyurucu hazırlıyanların emeklerine ellerine sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. gayet net anlatışınız ve bolca örneklemelerinizle bizlere çok faydalı oldunuz hazırlıyanların ellerine gönüllerine sağlık aradaki esprilerde çok hoştu teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler. Çok faydalı bir anlatım.

    YanıtlaSil
  7. Çizimleriniz muhteşem, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Yine her zamanki gibi çok samimi ve içten bir anlatım yapmışsınız... elinize ve Emeğinize sağlık. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
  9. Anlatımınız çok güzel çok beğendim. Bu tarz anlatımların devamını dilerim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  10. ben zaten çiziyom

    YanıtlaSil
Yorumunuz denetlendikten sonra yayına alınacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Ad

adım adım resim dersleri,4,Adriana Lima,1,ağız nasıl çizilir,1,Ahmet Kaya,1,Al Pacino,2,anne resmi,1,anneler günü hediyeleri,2,Anneler günü hediyesi,3,araba nasıl çizilir,1,Aragorn,1,Arnold Schwarzenegger,1,atatürk,2,atatürk resmi,1,ayak nasıl çizilir,1,Babalar Günü Hediyesi,1,babaya hediye,1,bayan portre resimleri,3,bebek portre resim,2,bebek resim çalışmaları,2,Ben Stiller,1,Brad Pitt,1,Bruce Willis,1,Cem Yılmaz,1,cem yılmaz resimleri,1,Clint Eastwood,1,Cristiano Ronaldo,1,Cüneyt Arkın,1,çizilmiş anne resmi,1,çocuk portreleri,2,Daniel Craig,1,didier drogba,1,dişler nasıl çizilir,1,doğum günü hediyesi,2,el nasıl çizilir,1,Elijah Wood,1,Emrah,1,en güzel portre resimler,2,en güzel portre resimler.,1,erkek arkadaşa hediye,1,erkek portre,5,eskiz,1,evlilik yıldönümü hediyesi,1,farklı hediye,1,fatih terim,1,Frodo Baggins,1,göz çizim tekniği,1,göz nasıl çizilir,1,gül nasıl çizilir,1,güzel karakalem resimler,2,hangi malzemeler gerekli,1,hediye,1,Hızlı Portre resim,9,hızlı portre resim.,2,hızlı portre resim. kara kalem resim,1,Jack Sparrow,1,Jason Statham,1,jim carrey,1,Johnny Depp,1,kadın resimleri,1,kadir inanır,1,kalem nasıl tutulur,1,Kaliteli kara kalem resimler,2,Kaliteli karakalem resimler,4,kalitelir portre resim,1,Kara kalam Portre Resim,4,kara kalem,17,kara kalem çizilmiş resimler,1,kara kalem nasıl çizilir,1,kara kalem portre çizdirmek,1,kara kalem portre resimler,2,kara kalem resim,12,kara kalem resimler,2,karakalem,12,karakalem aile resmi,1,Karakalem angelina jolie,1,karakalem atatürk,1,karakalem bayan resmi,1,karakalem bebek resimleri,2,karakalem çalışmaları,5,karakalem çay bardağı,1,karakalem çizimi,1,karakalem çizimleri,3,karakalem çocuk resimleri,3,Karakalem Demet Özdemir,1,karakalem dersleri,2,karakalem el çizim teknikleri,1,karakalem elma nasıl çizilir,1,karakalem erkek resimleri,2,karakalem göz çizimi,1,karakalem ile ayak çizim,1,karakalem ile çizilmiş bebek resimleri,1,karakalem ile çizilmiş çocuk resimleri,1,karakalem ile çizilmiş resimler,2,karakalem ile el çizimi,1,karakalem ile köpek resmi nasıl çizilir,1,karakalem kız kulesi,1,karakalem köpek resimleri,1,Karakalem portre,12,karakalem portre çizdirmek,1,karakalem portre fiyatları,1,karakalem portre resim,9,karakalem resim,40,karakalem resim çalışmaları,21,karakalem resim çizdirme,1,karakalem resim çizdirmek,10,karakalem resim çizmek,3,karakalem resim dersleri,9,karakalem resim fiyatları,2,karakalem resim kadın resmi,1,Karakalem resim malzemeleri,1,Karakalem resim nasıl çizilir,15,karakalem resim nerede çizdirilir,1,karakalem resim sipariş,10,karakalem resim teknikleri,1,karakalem resim Türken Şoray,1,karakalem resim yaptırma,1,karakalem resim yaptırmak,1,karakalem resimler,10,karakalem resimleri,1,karakalem sipariş,3,karakalem sitesi,1,karakalem şener şen,1,karakalem ünlü portre resimleri,3,Karakalem ünlü resimleri,28,karakalem yaptırma,1,karakalemle araba nasıl çizilir,1,karakalemle çizilmiş bayan resmi,1,karakelem resim,2,karikatür,1,karikatür çizdirmek,1,karikatür çizimi,1,karikatür fiyatları,1,karikatür sipariş,1,karikatür yapan site,1,kedi,1,kedi resimleri,1,kemal sunal,1,kenan imirzalıoğlu,1,Kıvanç Tatlıtuğ,1,kolay köpek resmi çizmek,1,köpek resmi nasıl çizilir,1,kuzey güney,1,Leonardo di caprio,1,Lionel Messi,1,Mel Gibson,2,meyve resmi çizmek,1,Mükemmel Karakalem Resimler,1,Mükemmel portre resim çizmek,1,müşteri yorumları,1,Orhan Gencebay,1,örnek karakalem resimler,1,özel hediye,1,özel hediyeler,2,portre,6,portre çizdir,11,Portre Çizimleri,1,portre kara kalem resim,1,Portre Karakalem Resim,1,portre resim,36,portre resim çalışmaları,1,portre resim çizdirmek,1,portre resim çizmek,2,portre resim nasıl çizilir,2,portre resim sipariş,4,portre resim.,2,portre resimler,1,portre sipariş,2,portre ünlü resimleri,6,portre yaptır,10,portremi çiz,8,Profesyonel Karakalem Portre Resim,2,profesyonel karakalem resim,9,Profesyonel Karakalem Resimler,1,resim,8,resim çalışmaları,5,resim çizdir,11,resim çizdirmek,2,resim çizimi,2,resim çizimleri,2,resim çizme,1,resim çizmek,4,Resim çizmek için araç gereçler,1,Resim çizmenin faydaları,1,resim çizmeyi öğrenmek,1,resim çizmeyi öğrenmek istiyorum,2,resim dersleri,11,resim fiyatları,1,resim için kağıt kalem yapımı,1,Resim malzemeleri,2,resim nasıl çizilir,3,resim sanatı,1,Resim Sipariş,12,resim teknikleri,1,Ressam olmak,1,rıdvan dilmen,1,Robert De Niro,1,Rusell Crowe,1,sevgililer günü hediyesi,1,Sevgiliye hediye,9,sevgiliye yılbaşı hediyesi,1,Son Samuray,1,su damlası nasıl çizilir,1,Sylvester Stallone,1,tarkan,1,Tatar Ramazan,1,Tom Cruise,1,tom hanks,1,türkan Şoray,1,Türken Şoray Resmi,1,uygun fiyat portre resim,9,ünlü kişiler,1,ünlü resimleri,11,Ünlülerin resimleri,8,videolu anlatım,1,Viggo Mortensen,1,vin diesel,1,Will Smith,1,William Wallace,1,yağlı boya,1,yağlı boya portre resim,1,yağlı boya resimler,1,yılbaşı hediyesi,1,yılmaz erdoğan,1,Zeki Müren,1,
ltr
item
Karakalem Portre Resim Sipariş: Karakalem ile El Resmi Nasıl Çizilir?
Karakalem ile El Resmi Nasıl Çizilir?
Bu yazımızda son derece kolay yöntemler ile karakalem “El” çizimini nasıl yapabileceğinizi bol resimler ve çizimler eşliğinde sizlere anlatmaya çalışacağız.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7wRWJgm7xp52_L8gYsqy8lEtQrz8mrWeGUYV_m-o94f2NVpZPiSR8Xrfc0-sZKQNfK3FuN8bS1KYfvD2LCV_pqHx1bjtgeAFpHB5xESmqXvgHpSPDCgY_I_tZjdNTr1IbIo3g4FP-90E/s320/karakalem_el_resmi_nasil_cizilir_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7wRWJgm7xp52_L8gYsqy8lEtQrz8mrWeGUYV_m-o94f2NVpZPiSR8Xrfc0-sZKQNfK3FuN8bS1KYfvD2LCV_pqHx1bjtgeAFpHB5xESmqXvgHpSPDCgY_I_tZjdNTr1IbIo3g4FP-90E/s72-c/karakalem_el_resmi_nasil_cizilir_1.jpg
Karakalem Portre Resim Sipariş
https://www.portreresim.com/2017/08/karakalem-ile-el-resmi-nasl-cizilir.html
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/
https://www.portreresim.com/2017/08/karakalem-ile-el-resmi-nasl-cizilir.html
true
7427361433362727629
UTF-8
Yazılar Yükleniyor Not found any posts Tümü Devamı Cevapla Cevabı iptal et Sil By Ana Sayfa SAYFA POSTS Tümü Tavsiye Edilen Etiket ARŞİV ARA Tüm Konular İsteğinizeuygun gönderi bulunamadı DÖN Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şimdi 1 Dakika Önce ago $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce 5 Haftadan Eski Takipçiler Takip BU PREMIUM İÇERİK KİLİTLİ ADIM 1: Bir sosyal ağda paylaşın ADIM 2: Sosyal ağınızdaki bağlantıya tıklayın Tümünü Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalandı Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçerik tablosu