Profesyonel karakalem portre resim üzerine Merhabalar sevgili takipçilerimiz. Bugün sizlere profesyonel anlamda karakalem resim nas...
Profesyonel karakalem portre resim üzerine
Merhabalar sevgili takipçilerimiz. Bugün sizlere profesyonel anlamda karakalem resim nasıl çizilir, bu konuda bazı püf noktaları bilgilerimiz ve tecrübelerimiz dahilinde sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Gerçekten o hayranlık duyduğunuz gerçeğine yakın portre resimler nasıl çiziliyor? Bu resimleri çizen ressamlar, hangi yöntem veya resim teknikleri kullanıyor bu konularda bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz. Her zaman olduğu gibi, lütfen portre resim konusunda bilginizi, tecrübelerinizi, eleştirilerinizi veya önerilerinizi bizler ile paylaşmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü bilgi paylaştıkça çoğalır ve çoğaldıkça da paylaşılır.
Profesyonel Karakalem Portre Resim Nasıl olur?
1. Altın Kural: Sabır ve Zaman: Mükemmele yakın bir karakalem portre resim çizmek için ihtiyacınız olan en önemli şey, sabır ve zamandır. Zaman ve sabır gerektirir diyoruz çünkü, boş bir resim kağıdının başına geçip, belkide saatlerinizi veya günlerinizi alacak bir faaliyet içerisine gireceksiniz. Bunun için boş zaman ayarlamalı ve o boş zaman içerisinde ise sabırla, titizlikle en önemlisi emek vererek ortaya bir eser çıkartacaksınız. Sabır gerçekten de bu işin temelidir. Örneğin karakalem portre ile kirli sakalı olan erkek resmi çizeceksiniz ve bunun için belki de sakal çizmek için yüzlerce kalem, silgi darbesi atmanız gerekebilir. Ya da karakalem ile dalgalı saçlı bir kadın portresi çizceksiniz, bunun için belki de saatlerce zamanınızı saç çizimine ayırmanız gerekebilir.
2. Altın Kural: Resmin Matematiği: Karakalem ile mükemmele yakın resim çizmek için bilinmesi gereken diğer en önemli şey, belki garip karşılayacaksınız ama "sayılar"dır. "Biz karakalem resim çizeceğiz, sayılar da nereden çıktı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Evet gerçekten de mükemmel bir portre resmin temelinde matematik yatar. (Biz toplum olarak zaten matematiğe çok sıcak bakmayız ve ekseriyetle sosyal bilimlere meraklı insanlarız.) Yaşamın her alanında olduğu gibi, portre resimde de aslında bilerek veya bilmeyerek, matematikten yararlanırız. Çünkü portre resim olarak çizeceğimiz insan yüzünün, ilk etapta resim kağıdına iyi yerleşmesini, dengeli oturmasını sağlamalıyız. Aksi halde resim kalemi ile mükemmel bir karalama, gölge veya ışık tekniğiniz olsa bile, resim kağıdına ölçülü ve dengeli oturmamış bir portrenin başarılı olduğunu söyleyemeyiz.
Genelde bu işin matematiğini bilmeyenler veya amatörce portre resim çizenler, büyük bir iştahla resim çizmeye ilk olarak göz çiziminden başlarlar. Aslında bu büyük bir yanılgıdır. Çünkü çizilecek portrenin modele benzemesi bu durumda şansa kalmıştır. Karakalem ile insan veya hayvan resmi çizerken ilk yapılması gereken iş, resim kağıdı üzerinde bunun nasıl oturacağını ayarlamaya çalışmaktır. Araştırma çizgileri ile kafa, boyun, omuz dengesini yakaladıktan sonra, göz, burun, dudak, kulak orantısını bulmaya çalışmalıyız. Bunun için sizlere pratik bir yol önerebiliriz; İlk önce kağıt üzerine çizeceğiniz yüzü referans alarak, bir daire çizin ve sonra kafanın duruş açısına göre, yukarıdan aşağıya doğru dikey çizgi indirin. Daha sonra ise bu daireyi 3 eşit parçaya bölün. Bölümlemiş olduğunuz bu parçalara yumuşak çizgiler ile gözleri, kulakları, burunu ve dudağı oturtmaya çalışın. Gördüğünüz gibi şu an sizlere adeta resim çizmeyi değil, karakalem resmin matematiğini anlatıyoruz.
Mükemmel portre resim çizmek
3. Altın Kural: Karalama, desen, ışık ve gölge: Resim kağıdına çizeceğiniz modeli iyi oranladıktan sonra, mükemmel bir resim çizmenin diğer en önemli altın kuralı karalama ve ışıktır. Karalamanın ve ışığın olmadığı bir karakalem resimden bahsetmek olanaksızdır. Çünkü elimizde rengi sadece siyah bir kalem vardır ve biz bu siyah kalem ile, doğada var olan diğer sarı, yeşil, kırmızı, mavi gibi renkleri siyah hali ile kağıda yansıtmaya çalışırız. Diğer yandan çizilecek portre resim karalama ve gölgeler ile dolu dolu olmalıdır. Bunu ise ancak ve ancak resim kağıdına karalama ve ışık yansıtarak yapabiliriz. Amacımız hatasız, mükemmele yakın bir portre çizmek ve bu resmi görenlere "Tıpkı fotoğraf gibi olmuş" dedirtmek! Dolu dolu resim derken bir yerde işte bunu kastediyoruz. Sabırla resmin her milimetresine titizlikle ve mutlaka kalem değdirerek dolu dolu bir resim oluşturabilirsiniz.
Gerçekten harika çizimler bunlar.Tebrik ediyorum sizi..
YanıtlaSilGerçekten sanat bu olsa gerek.çok güzel bir çizim böyle tek kelime ile harika olmuş.
YanıtlaSilElinize sağlık Çıok güzel karakalem resimler
YanıtlaSilÇizimleriniz harika.
YanıtlaSilÇizimleriniz çok güzel.. Benim de çok fazla merakım var karakalem çalışmalarına.. Yeteneğimi geliştirebilmem için ne yapmalıyım?
YanıtlaSilEfsane çizimler bunlar bayıldım gerçekten
YanıtlaSil